Gebruiker Compleet

Uit Help
Ga naar:navigatie, zoeken

Wat kan ik hier?

Je kunt hier Gebruikers voor het pakket Compleet aanmaken en beheren. Een gebruiker in het pakket Compleet krijgt de beschikking over 3 toestellen, namelijk een vast toestel, de Vialer Webphone en de Vialer App. De gebruiker kan aangeven op welk device hij bereikbaar is en is daarmee flexibel om zelf aan te geven waar en wanneer hij beschikbaar is. De beschikbaarheid kan worden aangepast in de portal, de webphone, de app of in de browserplugin.

Screenshot

Gebruiker Compleet.png


Velden

Gebruiker

In het gebruikeraccount worden een aantal standaard velden ingevuld die nodig zijn voor onder andere het inloggen van de gebruiker. Voor- en achternaam, e-mailadres en wachtwoord worden hier ingesteld. Het e-mailadres moet uniek zijn en niet op ons platform bekend zijn. Daarnaast selecteer je ook de juiste beheergroep.

Er zijn standaard vier groepen:

  • Beheer: de gebruiker kan alle gegevens van de organisatie inzien, wijzigingen aanbrengen in de modules en modules aan en uit zetten.
  • Accountbeheer: de gebruiker kan alle gegevens van de organisatie inzien (inclusief factuurgegevens), wijzigingen aanbrengen in de modules en sommige modules uit zetten.
  • Gespreksdetails: de gebruiker kan zijn bestemming aanpassen en alle gespreksdetails van de organisatie inzien.
  • Eindgebruiker: de gebruiker kan alleen zijn bestemming wijzigen en verder geen gegevens inzien.


Voor het wachtwoord kan je kiezen om de Gebruiker een link te sturen om zijn wachtwoord in te stellen of zelf een wachtwoord aan te maken en deze toe te sturen. Wijzig je later gegevens of instellingen in de Gebruiker dan hoef je uiteraard niet het wachtwoord opnieuw te wijzigen.

Druk vervolgens op Gebruiker aanmaken.

Inkomende oproepen

Bij de inkomende oproepen wordt het interne nummer van de Gebruiker ingesteld en de diverse bestemmingen geactiveerd. Het is dus mogelijk om een vast toestel, de webphone en de app te activeren en op de achtergrond wordt een VoIP-account geactiveerd. Het activeren en ook deactiveren kan op elk gewenst moment en kan dus ook na het aanmaken van de Gebruiker. Ook heb je de mogelijkheid om een mobiel telefoonnummer toe te voegen als extra bestemming. Als het interne nummer van de Gebruiker wordt gekozen, dan gaat de eindbestemming over waarvan de Gebruiker heeft aangegeven bereikbaar te zijn. Het platform verbindt door naar de juiste eindbestemming. Naast het interne nummer van de Gebruiker worden ook interne nummers voor de VoIP-accounts aangemaakt, zodat je ook altijd een toestel kunt bereiken.

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een App account kan er ook voor gekozen worden inkomende gesprekken op een mobiel nummer af te leveren wanneer het niet lukt het gesprek af te leveren op het App account. Selecteer hiervoor de optie Gebruik mobiel nummer wanneer er geen VoIP gesprek opgezet kan worden en voer vervolgens het volledige mobiele nummer in, zonder spaties.

Onder klik-en-bel account wordt aangegeven met welk account de browser plugin moet samenwerken. Voor gebruikers met een flexibele werkplek is het noodzakelijk om hier te kiezen voor 'zet gelijk aan beschikbaarheid'. Op deze manier wordt klik-en-bel gekoppeld aan de eindbestemming die de gebruiker heeft ingesteld. Daarnaast kan Auto-beantwoord aan of uit worden gezet. Staat deze aan, dan wordt het telefoonnummer direct gedraaid. Staat Auto-beantwoord uit, dan dient de gebruiker eerst een bevestiging te geven om dit nummer te kiezen.

Uitgaande oproepen

Bij de uitgaande oproepen wordt ingesteld welk uitgaand nummer per apparaat wordt meegestuurd. Dat kan voor alle bestemmingen hetzelfde nummer zijn, maar dit kan ook per apparaat verschillen. Uiteraard is het ook mogelijk om geen nummer in te stellen en anoniem uit te bellen.

Beveiliging

In dit tabblad kan de taal worden ingesteld en de twee-staps-verificatie worden ingesteld. Uit veiligheidsoverwegingen kan dit alleen worden ingesteld door de Gebruiker zelf. Ook kan worden ingesteld dat de Gebruiker zijn wachtwoord dient te wijzigen bij de eerste keer inloggen, en dat er na 10 minuten automatisch wordt uitgelogd uit de portal.

Ook is het mogelijk om de VoIP inloggegevens te resetten. De gegevens worden in de webphone en app automatisch ingeladen, hier hoeft de Gebruiker niet opnieuw in te loggen.

Belpermissies

Hier wordt aangegeven waar de Gebruiker naar toe mag bellen, zoals nationaal, nationaal mobiel en internationaal.

Tip

Omdat de Gebruiker verplicht zijn wachtwoord moet veranderen, zijn wijzigingen pas actief nadat de Gebruiker opnieuw heeft ingelogd en een nieuw wachtwoord heeft aangemaakt.

;